Vzdrževanje visečih mrež

Vzdrževanje visečih mrež

Kako pravilno vzdrževati viseče mreže?

Ko se enkrat navadite na počitek in sproščanje v viseči mreži, radi to počnete vsak dan. Če želite mrežo uporabljati dolgo obdobje, jo je potrebno uporabljati pravilno in primerno vzdrževati.

Zaščita pred obrabo

 Pri uporabi viseče mreže je potrebno upoštevati, da se ob zibanju ne drgne ob druge predmete, steno ali ob tla.

Pranje

Ne glede na to, ali mrežo uporabljate zunaj ali znotraj, se bo ob dolgotrajni uporabi sčasoma obrabila. Viseče mreže s palico so pralne pri 30°C in jih ni mogoče prati v pralnem stroju, temveč ročno. Mrežo lahko perete v pralnem stroju pri temperaturi 30º C z nežnim detergentom in jo posušite na zraku (ne v sušilnem stroju) ali jo nesete v čistilnico. Priporočamo, da pred pranjem povežete vrvi med seboj, da se ne bodo preveč zapletle.

Viseče mreže s palico ne morete in ne smete prati v pralnem stroju. Te viseče mreže so iz vodoodpornega materiala, zato jih lahko obrišete z vlažno krpo.

 Hranjenje čez noč

Viseče mreže iz bombaža je potrebno zaščititi pred vlago. Najbolje je, da jih zvečer odstranite, tako jih zaščitite pred roso. V kolikor postanejo vlažne in mokre, jih preprosto posušite na zraku.Mreže ne puščajte na dežju, vedno jo hranite na suhem. Če je bila mreža nehote izpostavljena dežju, jo obesite na suh in zračen prostor.

 Hranjenje čez zimo

Ko se dnevi shladijo, je čas, da mrežo pospravite in jo hranite čez zimo. Dobro jo stresite, da odstranite prah in umazanijo, nato jo zložite in spravite v plastično vrečko, da jo zaščitite pred molji. Prepričajte se, da je mreža popolnoma suha preden jo boste pospravili. Visečo mrežo hranite na suhem, v notranjih prostorih.

Splošna navodila

Redno je potrebno preverjati vrvi, da ne bi bile obrabljene ali natrgane. Če se to zgodi, jih je potrebno zamenjati.Pri vsakem prenašanju pazite, da se vrvi ne pomešajo med seboj. Pomembno je, da visečo mrežo ali viseči stol pravilno namestite.

 

Življenjska doba viseče mreže je odvisna od vzdrževanja. Ob pravilnem vzdrževanju boste visečo mrežo uporabljali zelo dolgo.