Viseči stoli

Viseči stoli ali gugalnice

Viseči stoli, ki jih pogosto poimenujemo tudi gugalnice so se razvili v zadnjem obdobju in ni točnega podatka od kod izvirajo. Povsem verjetno je, da je ideja nastala iz želje, da bi imeli stol in gugalnico v enem, takšen poseben, v katerem bi se sproščali in uživali. Tako je verjetno prišlo do zamisli, da bi za takšen kos “pohištva” lahko uporabili kar visečo mrežo. 

Privarčevanje prostora

Za viseči stol je za pritrditev potrebna samo ena točka in ne dve, kot za visečo mrežo. Pritrdi se na strop ali tram. Viseči stol zavzema toliko prostora kot fotelj in se zelo dobro vklaplja v ambient, skupaj z ostalim pohištvom. V kolikor ga ne potrebujete, ga preprosto snamete in imate spet na razpolago prostor. Zaradi praktične uporabe, so viseči stoli primerni tudi za na balkone in terase.

Sedenje ali ležanje

Viseče stole uporabljamo za sedenje, vendar pa so v zadnjem času vse bolj priljubljeni tudi za ležanje, v kolikor so dovolj veliki.

Namestitev

Za namestitev visečega stola potrebujete višino vsaj 215 – 245 cm, kar je odvisno od modela visečega stola. Namestitev na višje stropove je mogoča, dolžina se prilagodi z dodatno vrvjo.