Varnost

Viseče mreže morajo biti udobne in hkrati varne. La Siesta zagotavlja maksimalno možno varnost visečih mrež in visečih stolov. Predvidijo se vse možne nevarnosti, ugotovitve se upoštevajo ob izdelavi. Uporaba je varna za vse generacije: za dojenčke, otroke,, starše, babice in dedije, skratka za vso družino. Uporabljamo je doma, na vrtu ali igrišču in na dopustu ter na potovanjih.

Testiranje

Viseče mreže La Siesta so testirane na 2,5 x večji teži kot je njihova maksimalna kapaciteta. To zagotavlja, da se odpravijo vse možne nepravilnosti, ki bi lahko slabo vplivale na varnost. Za varnost je torej poskrbljeno. Potrebno pa je upoštevati varno namestitev z originalnimi pritrditvenimi seti ali uporabo stojal.

Obroč SafeTurn

V letu 1998 je La Siesta uvedla “Safe Turn” obroč, ki je sestavni del visečega stola. Ta omogoča vrtenje mreže brez da bi se zapletale vrvi. Predvsem otroci se v visečih stolih radi pozibavajo in sučejo, v visečih stolih La Siesta lahko to počnejo varno.

Viseče mreže za otroke

Zahvaljujoč več kot 20 letnim izkušnjam z izdelki za otroke se zavedamo nevarnosti nepravilne uporabe zanje, če za varnost ni posebej poskrbljeno. V sodelovanju z nemškin združenjem za držo in telesne vaje (Federal German Association for the Promotion of Posture and Physical Exercise –BAG) smo razvili varne viseče mreže, ki ustrezajo standardom za varnost, tudi varnost otrok. Te mreže so nekoliko manjše od klasičnih in ob pritrditvi z originalnimi pritrditvenimi seti La Siesta preprečujejo davljenje.

TÜV-Rheinland

Pri razvoju visečih mrež in pritrditvenih setov sodelujemo z TÜV-Rheinland. Njihovi strokovnjaki nam svetujejo, kako zagotavljati čim večjo varnost in s tem preprečiti nevarnosti ob uporabi. Vsi izdelki La Siesta so opremljeni l logotipom GS.

Varna uporaba znotraj in zunaj

Viseče mreže so primerne tako za notranje prostore, kot za namestitev na balkonih ali terasah. Za balkone so zaradi prostorske prilagodljivosti ponavadi primernejši viseči stoli, medtem ko se na terasah uporabljajo tudi viseče mreže, nameščene med stebre ali na stojalih.