SOCiLA

SOCILA – gojenje organskega bombaža

Kljub ugodnim klimatskim pogojem gojenje organskega bombaža ne poteka povsod v Južni Ameriki. La Siesta pa takšen način vzpodbuja skozi združenje SOCiLA. Gre za neprofitno združenje, katerega ustanovitelj je Alexander Grisar. Poleg organske pridelave bombaža SOCiLA poskrbi tudi za njegovo distribucijo.

Ideja

Alexander Grisar je prišel na idejo za ustanovitev združenja SOCiLA leta 2008, ob upokojitvi po uspešnem vodenju podjetja La Siesta. Pred tem je uporabo organskega bombaža uvedel že v nekaterih linijah La Siesta. Takrat je ugotovil, da na tem področju sploh ni veliko organskega bombaža na razpolago. Na začetku so bili organski bombaž prisiljeni celo uvažati, kar je imelo zaradi prevoza negativne posledice za naravo. To ga je pripeljalo na idejo, da bi se pridelava organskega bombaža začela na področju Latinske Amerike.

Poslanstvo

Alexander Grisar je pričel z ekološko pridelavo bombaža. O prednostih je seznanil loklno kmetijstvo, podjetja, drugo zainteresirano javnost in vlado. Hkrati je ves čas zelo aktiven pri zagotavljanju finančnih sredstev in prenosu znanja od razvitejših držav.

Projekti

Danes se SOCiLA v glavnem osredotoča na Kolumbijo, kjer se proizvede več kot polovica visečih mrež La Siesta. Vse od leta 2009 Alexander Grisar obišče Kolumbijo trikrat do štirikrat letno.