Ročno delo

Na veliko področjih v Latinski Ameriki ljudje spijo samo v visečih mrežah.

Viseče mreže La Siesta so proizvedene ročno, v skladu s tradicijo, in sicer gre v Kolumbiji za stil “Cadejos”, v Braziliji stil “Veranda” in v Mehiki “Mallas“.

Unikatno delo

Kljub temu, da se upošteva tradicijo, so viseče mreže La Siesta popolnoma edinstvene. To bo zagotovo občutil vsak, ki jo bo preizkusil. Uporabljeni so posebni, kvalitetni materiali, določeni so postopki izdelave. Vrhunski oblikovalci poskrbijo za kvaliteten design. Za kakovost je poskrbljeno v vseh fazah, od izbora materialov in barv, priprave dela in izvedbe ter natančnega zlaganja in embalaže.

Tehnika tkanja

Pomembno je, da je tkanina za ležanje mehka in udobna in hkrati močna in trpežna, kar je doseženo s posebno tehniko tkanja. Tako se zagotovi dolgotrajna uporaba.

Edinstvenost

Zahvaljujoč naravnim materialom, posebni tehniki tkanja in ročni izdelavi so viseče mreže La Siesta edinstvene. To začuti vsak že ob prvi uporabi. Prav tako je nekaj posebnega sama embalaža, in sicer je mreža zrolana v tako imenovane “Rollitos”, ki prihranijo prostor, hkrati pa so prijazne do okolja, saj se ne uporablja odvečna embalaža.

Pomoč domačinom

Z izdelavo visečih mrež La Siesta je zagotovljeno delo številnim domačinom, zlasti ženskam kar jim omogoča zaslužek in izboljšanje življenjskega standarda. Z nakupom viseče mreže prispevate k dostojnejšemu življenju prebivalcem manj razvitih dežel.