Pozitivni učinki pozibavanja

Zakaj je pozibavanje v viseči mreži tako prijetno

Znanstveno je dokazano, da ima nežno pozibavanje učinek uspavanja. Zato so novorojenčki v zibelkah tako umirjeni, enak učinek pa dosežemo tudi v viseči mreži za dojenčke.  Težave s spanjem bodo v viseči mreži zanesljivo izginile, ali pa se vsaj omilile. Gre namreč za podoben občutek, kot je bil v materinem trebuhu. Pozibavanje je skoraj nezaznavno, deluje pomirjujoče in ima pozitivne učinke na limfni sistem ter prekrvitev. Telo ohranja mirni položaj in ni napeto. Počutimo se sproščeni, s tem lažje premagujemo stres in se naspimo.

Lenarjenje za zdravo življenje

Že od otroštva dalje nas učijo poslušnosti in marljivosti. Delovne navade, vztrajnost in prevzemanje odgovornosti je seveda nujno potrebno za vsakodnevno opravljanje obveznosti, vendar si moramo vzeti čas tudi za počivanje in lenarjenje. Samo na ta način se izognemo pritiskom iz okolja ter svoje misli osvobodimo občutka, da ne zmoremo vsega. Seveda je za zdravo življenje potrebna tudi rekreacija, vendar ni priporočljivo, da svoj urnik preveč natrpamo.  Telo moramo sprostiti, da lahko razgradi stresne hormone.

Živite bolj zdravo in se prepustite tudi lenarjenju. Poležavanje v viseči mreži vam ne bo samo v užitek, temveč je to nuja, ki vpliva na vitalnost in veselje. To je povsem naravno, saj tudi živali veliko počivajo.

Nenehno dnevno hitenje vpliva na hitrejše staranje. Zaradi stresa se koža težje brani pred bakterijami, zaščitni sloj kože postane prepusten in hitreje pride do vnetij. Koža deluje postarana, zgubana in dovzetnejša za razne izpuščaje. Ko smo pod stresom, je naše telo manj odporno in hitreje zbolimo.

Moč umirjanja

Skrivnostna moč meditacije in umirjanja je tudi znanstveno dokazana. Aktivirajo se predeli možganov, ki so med duševnimi napori neaktivni. Tako se lahko zgodi, da se nam najboljše ideje in rešitve porodijo med ležanjem v viseči mreži. Tudi raziskava med 100 kreativnimi osebnostmi, med njimi je bilo tudi nekaj Nobelovih nagrajencev, je pokazala, da je večina najboljše ideje dobila takrat, ko niso delali nič.

Ko imate vsega dovolj, si vzemite čas zase in ga preživite po svoje. Naj bo to v prijetni senci pod krošnjo dreves, na domači terasi ali nekje ob morju, samo da bo po vaše. Naužijte se sladkega brezdelja ali kot rečejo Italijani Dolce far niente.

Navdih za svojo sanjsko visečo mrežo, v kateri boste našli svoj mir, poiščite v naši bogati ponudbi.