Pogosta vprašanja

Ali mi lahko svetujete pri nakupu ustrezne viseče mreže?
Z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri najprimernejše viseče mreže ali visečega stola. Zavedamo se, da boste mrežo uporabljali dolgo časa, zato je temu potrebno posvetiti veliko pozornosti. Izbira je odvisno od tega, kako veliko visečo mrežo potrebujte, koliko imate prostora zanjo, kakšen material vam ustreza. Prav tako se je potrebno odločiti za izbor viseče mreže ali visečega stola ter izbrati med visečo mrežo s palico ali brez palice.

Kakšen je rok dobave visečih mrež?

V kolikor so viseče mreže na zalogi, vam jih bomo dostavili v roku 2-5 dni. V nasprotnem primeru boste pošiljko prejeli v roku 4 do 14 dni, po dogovoru. Dobava je odvisna tudi od izbire načina plačila, saj se šteje, da je naročilo potrjeno, ko je plačano, v primeru, da izbrali za način plačila izbrali plačilo po predračunu. V kolikor potrebujete visečo mrežo do določenega datuma, nam to sporočite. Kontaktirate nas lahko na 041/ 917 104 ali [email protected]

Ali je možna dostava na Hrvaško?

Da, izdelke dostavljamo tudi na Hrvaško. Poštnina je 9,80, ne glede na višino naročila. Rok dobave je od 4 do 14 dni, po potrditvi naročila, oziroma po predhodnem dogovoru. Naročene izdelke je potrebno plačati po predračunu. Za potrditev naročila se smatra prejem plačila.

Kako je z vračilom izdelkov?
V kolikor z izdelki niste zadovoljni, jih lahko v skladu s Pogoji poslovanja  (odstop od nakupa, vračilo blaga) vrnete.

Kako je z uporabo visečih mrež zunaj?
Viseče mreže so primerne tako za uporabo v zunanjih kot notranjih prostorih. Izogibati se je potrebno izpostavljenosti dežju. V kolikor se mreža zmoči, jo posušite in šele nato pospravite. V kolikor je večja verjetnost, da boste visečo mrežo pustili na dežju, vam priporočamo, da se odločite za visečo mrežo iz vodoodpornega materiala.

Ali lahko visečo mrežo perem v pralnem stroju?
Da, visečo mrežo lahko perete v pralnem stroju pri 30ºC. Priporočamo sušenje na zraku in ne v sušilnem stroju.

Kako hranim visečo mrežo?
Kadar viseča mreža ni v uporabi, jo je priporočljivo pospraviti in hraniti na suhem prostoru. To storite predvidno, da se nitke med seboj ne zapletejo. Pred hranjenjem se prepričajte, da je viseča mreža suha in ni vlažna.

Iz kakšnega materiala so izdelane viseče mreže?
Mreže so iz 100 % bombaža iz Brazilije ali Kolumbije, ki je ročno tkan in v različnih barvnih odtenkih. Barve so obstojne na močno sončno svetlobo in večkratna pranja. Odločite se lahko tudi za organski bombaž, pridelan v skladu s standardom GOTS. V kolikor vas skrbi vlaga in dež, je najbolje, da izberete vodoodporni material. Iz vodoodpornega materiala so narejene viseče mreže s palico, da jih lahko lažje očistite, saj jih preprosto obrišete z vlažno krpo. Potovalne viseče mreže so narejene iz lahkega najlona.

Kakšna viseča mreža je primernejša, s palico ali brez?
Viseče mreže s palico so nekoliko manj primerne za otroke, ker se ob hitrem zibanju in igranju otrok hitreje obrnejo okoli. Zato za otroke priporočamo viseče mreže brez palice. Za odrasle je izbira odvisna od želj in potreb posameznika. Viseča mreža s palico ima razprostrto blago, zato je lepša na pogled in daje prostoru lepši okras.

Kako namestim visečo mrežo?
Priporočamo originalne pritrditvene sete, ki vključujejo navodila in vse potrebno za pritrditev mreže. Visečo mrežo lahko pritrdite med dvema drevesoma, med dvema stenama ali med drevesom in steno. Viseči stol pritrdite na močno vejo drevesa ali na strop.

Lahko pa za namestitev uporabite stojala LaSiesta, ki jih boste preprosto prenašali iz enega prostora v drug.

Kakšna razdalja je potrebna za namestitev viseče mreže?

V naši spletni trgovini je pri vsakem izdelku navedena minimalna dimenzija, ki je potrebna za namestitev viseče mreže. V kolikor razpolagate s širšo dolžino, je to primerno, saj boste dolžino lahko prilagajali s stranskimi vrvmi. Obratno pa žal ni mogoče, torej, da imate manjšo dolžino, razen če gre za manjša odstopanja.

Na kateri višini namestim visečo mrežo?

Osnovno pravilo je, da je višina, na katero je nameščena viseča mreža polovična vrednost skupne dolžine. Torej, če razpolagate z dolžino 3,8 m, boste visečo mrežo namestili na višini 1,9 m.

Kakšno je pravilno ležanje v viseči mreži?

Pri pravilnem ležanju vam bo viseča mreža nudila največ udobja. Pravilno je, da se vanjo uležete po diagonali, kar je v nasprotju s tem, kako bi se v mrežo ulegli spontano. V kolikor v viseči mreži ležite po dolgem, to ni najbolj udoben, saj se blago viseče mreže ovije okrog telesa in vam lahko onemogoča razgled okoli sebe. Z ležanjem diagonalno se blago razporedi tako, da imate razgled v nebo in po okolici. Hkrati je tudi zibanje v viseči mreži, v kolikor ležite diagonalno, enostavnejše, kar vam nudi poseben užitek in zadovoljstvo.

Kateri prostori so primerni za uporabo viseče mreže ali visečega stola?
Primerni so praktično vsi prostori, kjer imate možnost pritrditi visečo mrežo ali viseči stol. V notranjih prostorih je to dnevni prostor, otroška soba, igralnica, prostor za razvajanje (fitness, savna, masaža…), zunaj pa povsod, predvsem na terasi, travniku in seveda na dopustu (kampiranje, apartmaji…).Primerna je domača uporaba visečih mrež in uporaba v javnih prostorih, kot so kozmetični in frizerski saloni, kavarne in drugi lokali.

Kakšne so prednosti uporabe visečih mrež La Siesta?
Viseče mreže so primerne zlasti za sproščanje, udobje, užitke in občutke svobode. Teža telesa se enakomerno porazdeli, tako ni pritiska na posamezne dele. Brez problema viseče mreže prestavljate iz prostora v prostor. Viseči stol je primeren zlasti za manjša stanovanja, saj ga hitro in enostavno pritrdite. V različnih primerih, kot so obiski in drugo, boste viseči stol odstranili in prostor uporabili za druge aktivnosti. Zakaj se odločiti ravno za viseče mreže blagovne znamke La Siesta? Ker dajejo kakovosti posebno pozornost in imajo viseče mreže dolgo življenjsko dobo. Preverite, kaj vse odlikuje viseče mreže La Siesta.

Ali psi in muce lahko ležijo v mreži?
Seveda, v kolikor jim to dovolite in jim želite nuditi dodatno ugodje. Nekateri psički so prav navdušeni nad počivanjem v viseči mreži. Seveda se v njej najbolje počutijo v vaši družbi. Poskusite sami!

Do katere starosti otroka lahko uporabljam visečo mrežo za dojenčke?
Do takrat, ko si otrok to želi in je pripravljen biti na miru. Ponavadi je to do 12. meseca starosti.

Ali je viseča mreža za dojenčke varna?
Mreža ima opravljene stroge nemške teste o varnosti (TÜV). Opremljena je z varnostnimi pasovi. Vendar otroka v mreži nikoli ne puščajte samega!