Vse o visečih mrežah in visečih stolih

Zakaj izbrati visečo mrežo La Siesta?

Prepuščanje užitkom v visečih mrežah pomeni zavedati se sedanjega trenutka, biti srečen preprosto zato, ker si. Mar ni to čudovito darilo?

Viseče mreže so primerne za dom, potovanja, letovanje, piknik ali dopust. Viseče mreže popestrijo vsako kampiranje na morju in drugod ter nudijo posebno sproščanje, užitek in mir. Nežno zibanje je najboljše za spanje, tudi za spanje dojenčkov in spanje otrok.

Viseča mreža ali viseči stol za vaše dobro počutje

Viseče mreže izvirajo iz Srednje in Južne Amerike. V Evropo so prišle po vrnitvi Krištofa Kolumba v Španijo. Material za prve viseče mreže je bil iz narave: nitke so izdelovali iz lubja palm. Danes so večinoma narejene iz bombaža. La Siesta mreže so kombinacija tradicionalne ročne izdelave in novega ustvarjanja, prilagojenega današnjim potrebam in željam uporabnikov. Za viseče mreže La Siesta so značilne kvalitetne pisane barve, ki so obstojne na sončno svetlobo. Modeli se med seboj razlikujejo po različni vezavi, vzorcih, načinu tkanja, krojih in velikostih. Vsaka zase je umetniški izdelek.

Izdelane so ročno v Kolumbiji, Braziliji ali Mehiki po tradicionalnih metodah.

Viseče mreže

Viseče mreže delimo na:
– Viseče mreže brez letvic oziroma palic  (so bolj razširjene in stabilnejše)
– Viseče mreže z letvicami oziroma palicami (imenovane tudi ameriške viseče mreže)

Znane so Mehiške viseče mreže, to so pletene mreže, ki imajo videz mreže (z luknjicami), medtem ko so ostale tkane kot platno (zaprte, brez luknjic). Prednost Mehiških visečih mrež je v zračnosti, kar je dobrodošlo zlasti v toplih poletnih mesecih. Močna povezava nitk tvori izjemno nosilnost, hkrati pa se prilagodi telesu in zagotavlja izjemno udobje. Priporoča se uporaba doma (piknik, vrt, terasa), na morju, na vikendu, na potovanju, na kampiranju…

Ali ste vedeli, da je za izdelavo viseče mreže potrebno več kot kilometer niti?

Viseči stoli

Viseči stoli ali gugalnice so kot nadomestilo stola za izjemno udobje. Priporočamo jih še zlasti takrat, kadar ni dovolj prostora, saj jih hitro in enostavno lahko snamete ter tako prostor uporabljate za več namenov.

Prednosti visečih mrež La Siesta

Viseče mreže La Siesta imajo veliko prednosti in koristi za uporabnika. Zagotovo je ena izmed prednosti hitro in enostavno nameščanje ter s tem prestavljanje iz enega v drug prostor. Tako so primerne zlasti za manjše stanovanjske površine, saj jih lahko namestimo samo ob določenih priložnostih.

Viseče mreže zagotavljajo edinstven počitek in sproščanje, seveda tudi spanje. Zanimivo je, da jih otroci zelo radi uporabljajo. Nežno zibanje jih uspava, primerne so tudi za kratkotrajno spanje dojenčka. Otroci so seveda živahni in se v viseči mreži tudi igrajo, jih uporabljajo za shranjevanje plišastih igračk, zaradi pisanih barv pa jih imajo tudi za okras.

Z vsakodnevnim sproščanjem v viseči mreži ste nežni do sebe, kar pozitivno vpliva na vaše počitje in vam daje sveže moči za nove izzive. Razvajajte se v viseči mreži, s tem pa poskrbite za svoje zdravje!

Zakaj izbrati ravno visečo mrežo La Siesta? Prepričajte se o prednostih:

 • Tradicija izdelave, že od leta 1991
 • Ročno delo
 • Kvalitetni, naravni materiali
 • Zdravju in okolju prijazno
 • Zagotovljena varnost
 • Inovativni namestitveni seti
 • Vrtljiv obroč pri visečih stolih
 • Enostavna uporaba in vzdrževanje
 • Atraktivni modeli in edinstveni dizajni
 • Praktično pakiranje
 • Minimalen potreben prostor za shranjevanje
 • Hiter dobavni rok
 • Priljubljenost v svetu

Preglejte ponudbo visečih mrež La Siesta in izberite svoj najljubši model!

Katero visečo mrežo izbrati?

Pred nakupom viseče mreže se splača dobro razmisliti kaj si želite in kaj potrebujete. Prva odločitev je odvisna od tega, kdo vse bo uporabljal visečo mrežo. Boste v njej ležali sami ali se vam bodo pridružili družinski člani. Glede na ta kriterij viseče mreže delimo na enojne, dvojne in družinske viseče mreže.

Drugo vprašanje je ali vam bolj ustreza viseča mreža s palico ali brez. Viseča mreža s palico je bolj stabilna. Ker je blago ves čas napeto, je tudi v času neuporabe bolj opazna in zanimiva. V kolikor bodo mrežo uporabljali tudi otroci vam priporočamo, da izberete visečo mrežo brez palice.

Lahko se odločate med visečo mrežo in visečim stolom. Izbor je največkrat odvisen od razpoložljivega prostora oziroma od vaših želja. V kolikor vam prostorske razmere dopuščajo, vam priporočamo oboje. V viseči mreži boste uživali zunaj in jo vzeli s seboj na dopust, medtem ko se boste v visečem stolu razvajali v objemu domačnosti vašega doma.

Viseče mreže La Siesta so narejene iz kvalitetnih, naravnih barv in s tem sledijo tradiciji visečih mrež. Pri materialih lahko izbirate med bombažem, organskim bombažem, vodoodpornim hammatexom  in lahkim najlonom. V naši spletni trgovini lahko poiščete izbor visečih mrež po posamezni vrsti materiala.

Najzanimivejša je izbira barv. Pri tem se zanašajte predvsem na svoje občutke. Ponavadi je za vas prava tista, ki vam najprej pade v oči. In se seveda barvno ujema z opremo vašega doma ali z vašimi priljubljenimi barvami. V spletni trgovini La Siesta lahko iščete viseče mreže po posamezni vrsti barve, kar vam bo olajšalo odločitev.

Uporaba visečih mrež

Uporaba v Južni Ameriki je zelo razširjena, saj mreže nadomeščajo postelje in stole. Uporabljajo jih tako za spanje, kot za počivanje, sproščanje in uživanje. Vedno bolj so viseče mreže priljubljene tudi v Evropi, predvsem za popoldansko počivanje in dodatek v prostoru, kot pohištveni element. Uporabljamo jih v notranjih prostorih in zunaj.

Namestitev visečih mrež

Namestitev viseče mreže mora biti izvedena strokovno in natančno. Prepričajte se, da uporabljate primerno namestitveno opremo. Priporočamo originalne La Siesta pritrditvene sete.

Visečo mrežo lahko vpnete med dvema drevesoma, med drevesom in steno ali med dvema stenama, lahko pa jo obesite na stojalo za viseče mreže. Oba konca viseče mreže naj bosta na enaki višini, saj je tako naše težišče na sredini. Priporočljivo je, da uporabite karabin med zanko in vpetjem.

Viseči stol obesite na strop, pergolo ali vejo drevesa.

Idealna višina je odvisna od vaše velikosti in je približno 25 do 40 cm od tal, ko je v uporabi. Po prvih dneh uporabe se mreža nekoliko raztegne, zato lahko skrajšate dolžino vrvi ali ustrezno prilagodite stojalo.

Ležanje v viseči mreži

V visečo mrežo se uležemo tako, da se obrnemo s hrbtom proti viseči mreži, primemo oba robova mreže, se usedemo na sredino mreže, nato se uležemo in poiščemo najboljši položaj zase. Priporočljiva je lega po diagonali, ki omogoča najboljšo porazdelitev teže, zmanjšuje pritisk na telo in nudi dobro oporo hrbtu.

Iz mreže vstanemo tako, da najprej na tla položimo nogi, se usedemo, oprimemo za robove in se vstanemo.

Dolga življenjska doba

Viseče mreže la Siesta boste ob pravilni uporabi uporabljali zelo dolgo, saj je pri La Siesta kvaliteta na prvem mestu. To dokazujejo številni certifikati. Ekološko izdelavo dokazujejo pridobljeni certifikati GOTS,  in ustreznost standardu OE 100. Vsak korak v izdelavi je nadzorovan v skladu s strogimi predpisi, ki jih zahteva certifikat TÜV pod okriljem TÜV-Rheinland.

Prepričajte se o kvaliteti visečih mrež La Siesta in se v njej razvajajte tudi vi!