Navodila za viseča gnezda Cacoon

1. Navodila za viseča gnezda Cacoon

Vsa viseča gnezda Cacoon so narejena iz najkvalitetnejših materialov, ki ustrezajo strogim predpisom. Za pravilno namestitev in primerno vzdrževanje je potrebno natančno prebrati ta navodila. Viseča gnezda Cacoon imajo dolgo življenjsko dobo, vendar le ob primerni uporabi, skladno s temi navodili.

Kaj je v paketu?

 • 1 x Cacoon viseče gnezdo + vrv + karabin (namenjen za pritrditev na vrhu visečega gnezda)
 • 1 x set 8 aluminijastih palic za glavni obroč + nosilna vrečka za Cacoon

Potreben prostor za namestitev

Viseče gnezdo Cacoon Bonsai, v premeru 1,2 m:

tloris: premer minimalno 1,6 m, idealno 2,25 premera; višina: minimalno 2,45 m, idealno 2,7 m

Viseče gnezdo Cacoon enojno, v premeru 1,5 m: 

tloris: premer minimalno 1,6 m, idealno 2,25 premera; višina: minimalno 2,45 m, idealno 2,7 m

Viseče gnezdo Cacoon dvojno, , v premeru 1,8 m: 

tloris: premer minimalno 1,9 m, idealno 2,55 premera; višina: minimalno 2,45 m, idealno 2,8 m

Nosilnost:

200 kg POMEMBNO! TEGA LIMITA NIKOLI NE PREKORAČITE!

Navodila za montažo Cacoona:

 1. Položite Cacoon na tla, z odprtino (slika 1)
 2. Vstavite prvo aluminijasto palico skozi zanke na Cacoonu, nato jih sestavite v sklenjen obroč. (slika 2)
 3. Za sklenitev obroča se zadnji dve palici vstavita malo bolj na silo. (slika 3)
 4. Povlecite blago Cacoona čez sklenjen obroč, pomagajte si z rokami in s prsti. Upoštevajte, da gre blago čez obroč zelo tesno, zato je potrebno povleči malo na silo. (slika 4 in 5)
 5. Privežite obroč na blago Cacoona, z vrvicami, ki so pritrjene na robu blaga. (slika 6)
 6. Obesite Cacoon, pred tem se prepričajte, da je veja, tram ali strop dovolj močen, da bo zdržal težo maksimalne nosilnosti Cacoona. (slika 7)

Kako sestaviti Cacoon?

Kako obesiti Cacoon?

Pred vsako uporabo se prepričajte:

 • Da je celoten sistem za nameščanje v dobrem stanju, ni poškodovan in ne kaže znakov poškodb ali obrabe.
 • Da je vrv pravilno in dovolj močno zavezana in da mesto, na katerega je pritrjen Cacoon, zagotovo zdrži vsaj toliko teže, kot je nosilnost Cacoona. Preverite pravilno obešanje v video posnetku!
 • Nikoli ne smete preseči maksimalne nosilnosti za Cacoon.
 • V Cacoonu nikoli ne skačite, ne smete ga uporabljati kot trampolin ali kot gugalnico. Cacoon je namenjen rahlemu pozibavanju in sproščanju. (slika 8)
 • Nikoli ne obesite Cacoona tako, da bi se lahko obrnil vertikalno, z odprtino navzdol. Nikoli ne vrtite Cacoona in se v njem ne gungajte, namenjen je visenju in rahlemu pozibavanju. (slika 9)

Kako uporabljati Cacoon?

 1. Višina sedala naj bo nameščena v enaki višini, kot je tudi sicer pri stolih.
 2. V Cacoon se usedite tako, kot bi se usedli na stol. Notranja vrv vam je lahko v pomoč za oprijem.
 3. Iz sedečega položaja se ulezite tako, kot vam najbolj ustreza. Bolj kot boste ležali enakomerno po dolžini Cocoona, bolj bo ta vodoraven.
 4. Iz Cacoona vstanete tako, da se najprej usedete, položite obe nogi na tla in vstanete. Enako, kot bi vstali iz običajnega stola. Notranja vrv vam je lahko v pomoč za oprijem.
 5. Nikoli ne uporabite obroča kot stopnico, da bi vstopili ali izstopili iz Cacoona. Nikoli iz Cacoona ne stopite samo z eno nogo. V tem primeru bi se lahko obrnili v eno smer, Cacoon pa v drugo in bi vas spodneslo. (slika 8)
 6. V Cacoonu nikoli ne stojte, prav tako ne dovolite otrokom, da bi stali v njem.

Prikaz dodatkov za Cacoon

Kako vzdrževati Cacoon?

Kadar Cacoon ni v uporabi, ga odstranite. To je predvsem pomembno v slabem vremenu, močnem dežju in neurju. S tem zagotovite, da se Cacoon ne zaletava v zid, deblo drevesa ali kam drugam. (slika 9)  

Čiščenje

Cacoon lahko perete z neutralnim detergentom pri 30° C. Pred pranjem odstranite obroč. Belila ne uporabljajte. KO JE CACOON OPRAN, VSTAVITE OBROČ NAZAJ VANJ IN CACOON OBESITE, DA SE POSUŠI. NIKAKOR GA NE SUŠITE V SUŠILNEM STROJU. Prav tako ga ne smete likati. Cacoon lahko povsem preprosto obrišete, medtem ko visi, oziroma ga položite na čista tla in ga nato obrišete. Uporabite toplo vodo z nežnim čistilom, nato čistilo sperete. S pravilnim vzdrževanjem boste podaljšali življenjsko dobo vašega Cacoona.

Shranjevanje Cacoona

Ko Cacoona ne uporabljate, ga očistite in shranite na suhem prostoru. Prepričajte se, da ne bo na vlažnem mestu, prav tako naj ne bo izpostavljen direktnim sončnim žarkom. Plesen in predolga izpostavljenost UV žarkom najbolj negativno vplivata na njegovo življenjsko dobo.

Odgovornost

Uporabnik je edini odgovoren za pravilno vzdrževanje Cacoona in ravnanje z njim. Za poškodbe in uničenje, ki bi nastale na podlagi nepravilnega vzdrževanja Cacoona ali ravnanja z njim, proizvajalec in prodajalec ne odgovarjata. Uporabnik je prav tako odgovoren za pravilno namestitev, ki mora biti v skladu s temi navodili. Še posebej je potrebno upoštevati priporočljivo višino za nameščanje. Oglejte si tudi video z navodili na spletni strani www.cacoonworld.com.

Garancija: Cacoon nudi garancijo 2 let na tovarniške napake. Za uveljavljanje garancije je potreben račun za nakup.

Proizvodnja: Kitajska in Vietnam

Blagovna znamka: Cacoon, Belgija

2. Navodila za Viseče gnezdo Songo

Vsa viseča gnezda Cacoon so narejena iz najkvalitetnejših materialov, ki ustrezajo strogim predpisom. Za pravilno namestitev in primerno vzdrževanje je potrebno natančno prebrati ta navodila. Songo ima dolgo življenjsko dobo, vendar le ob primerni uporabi, skladno s temi navodili.

Kaj je v paketu?

 • 1 x Songo viseče gnezdo + vrv 5m + karabin (namenjen za pritrditev na vrhu visečega gnezda)
 • 1 x set 4 aluminijastih palic za glavni obroč + nosilna vrečka za Songo

Potreben prostor za namestitev

tloris: premer minimalno 2,1 m, idealno 2,30 premera; višina: minimalno 2,25 m, idealno 2,5 m

Nosilnost:

200 kg POMEMBNO! TEGA LIMITA NIKOLI NE PREKORAČITE!

Navodila za montažo Songa:

 1. Položite Songo na tla(slika 1)
 2. Postavite aluminjaste palice v obroč, vendar jih še ne sestavite (slika 2)
 3. Vstavite prvi del obroča v tkanino in sklenite zadrgo na začetku.
 4. Sestavite obroč znotraj tkanine, in sicer tako, da bo en del ovalnega obroča zunaj tkanine, na nasprotni strani, kjer ste sklenili zadrgo. Za sklenitev obroča se zadnji dve palici vstavita malo bolj na silo (slika 3)
 5. Povlecite blago Songa čez sklenjen obroč, pomagajte si z rokami in s prsti. Upoštevajte, da gre blago čez obroč zelo tesno, zato je potrebno povleči malo na silo. (slika 4)
 6. Zaprite zadrgo tako, da bo cel obroč zaprt v tkanini Songa. (slika 5)
 7. Obesite Songo, pred tem se prepričajte, da je veja, tram ali strop dovolj močen, da bo zdržal težo maksimalne nosilnosti Songa.

Pred vsako uporabo se prepričajte:

 • Da je celoten sistem za nameščanje v dobrem stanju, ni poškodovan in ne kaže znakov poškodb ali obrabe.
 • Da je vrv pravilno in dovolj močno zavezana in da mesto, na katerega je pritrjen Songo, zagotovo zdrži vsaj toliko teže, kot je nosilnost Songa.
 • Nikoli ne smete preseči maksimalne nosilnosti za Songo.
 • V Songu nikoli ne skačite, ne smete ga uporabljati kot trampolin ali kot gugalnico. Songo je namenjen rahlemu pozibavanju in sproščanju.
 • Nikoli ne obesite Songa tako, da bi se lahko obrnil vertikalno, z odprtino navzdol. Nikoli ne vrtite Songa in se v njem ne gungajte, namenjen je visenju in rahlemu pozibavanju. (slika 9)

Kako uporabljati Songo?

 1. Višina sedala naj bo nameščena v enaki višini, kot je tudi sicer pri stolih.
 1. V Songo se usedite tako, kot bi se usedli na stol. Notranja vrv vam je lahko v pomoč za oprijem.
 2. Iz sedečega položaja se ulezite tako, kot vam najbolj ustreza. Bolj kot boste ležali enakomerno po dolžini Songa, bolj bo ta vodoraven.
 3. Iz Songa vstanete tako, da se najprej usedete, položite obe nogi na tla in vstanete. Enako, kot bi vstali iz običajnega stola. Notranja vrv vam je lahko v pomoč za oprijem.
 4. Nikoli ne uporabite obroča kot stopnico, da bi vstopili ali izstopili iz Songa. Nikoli iz Songa ne stopite samo z eno nogo. V tem primeru bi se lahko obrnili v eno smer, Songo pa v drugo in bi vas spodneslo.
 5. V Songu nikoli ne stojte, prav tako ne dovolite otrokom, da bi stali v njem.

Kako vzdrževati Songo?

Kadar Songo ni v uporabi, ga odstranite. To je predvsem pomembno v slabem vremenu, močnem dežju in neurju. S tem zagotovite, da se Songo ne bo zaletaval v zid, deblo drevesa ali kam drugam.

 

Čiščenje

Cacoon lahko perete z nevtralnim detergentom pri 30° C. Pred pranjem odstranite obroč. Belila ne uporabljajte. KO JE CACOON OPRAN, VSTAVITE OBROČ NAZAJ VANJ IN CACOON OBESITE, DA SE POSUŠI. NIKAKOR GA NE SUŠITE V SUŠILNEM STROJU. Prav tako ga ne likajte. Songo lahko tudi povsem preprosto obrišete, medtem ko visi. Uporabite toplo vodo z nežnim čistilom, nato čistilo sperete. S pravilnim vzdrževanjem boste podaljšali življenjsko dobo vašega Songa.

Shranjevanje Songa

Medtem ko Songa ne uporabljate, ga očistite in obesite v suhem prostoru. Prepričajte se, da ne bo na vlažnem mestu, prav tako naj ne bo izpostavljen direktnim sončnim žarkom. Plesen in predolga izpostavljenost UV žarkom najbolj negativno vplivata na njegovo življenjsko dobo.

Odgovornost

Uporabnik je edini odgovoren za pravilno vzdrževanje Songa in ravnanje z njim. Za poškodbe in uničenje, ki bi nastale na podlagi nepravilnega vzdrževanja Songa ali ravnanja z njim, proizvajalec in prodajalec ne odgovarjata. Uporabnik je prav tako odgovoren za pravilno namestitev, ki mora biti v skladu s temi navodili. Še posebej je potrebno upoštevati priporočljivo višino za nameščanje. Navodila so na razpolago tudi na spletni strani www.cacoonworld.com.

 

Garancija: Cacoon nudi garancijo 2 let na tovarniške napake Songa. Za uveljavljanje garancije je potreben račun za nakup.

Proizvodnja: Vietnam

Blagovna znamka: Cacoon, Belgija