Navodila za uporabo stojal

Dolgotrajno življenjsko dobo stojal za visečo mrežo si zagotovite z upoštevanjem navodil za uporabo.

Navodila za uporabo stojal 

Ta navodila hranite in jih imejte vedno v bližini stojala. Predajte jih vsem, ki bodo stojalo uporabljali.

Stojalo za visečo mrežo ali viseči stol lahko sestavi samo odrasla oseba. Uporabljajte samo originalne dele in ne spreminjajte načrta za stojalo in ga ne nadgrajujte. Prepričajte se, da je stojalo pravilno in varno sestavljeno in da stoji na ravni, nedrseči podlagi.

Obesite zanke viseče mreže na obroče na stojalu, ki so namenjeni v ta namen. Prepričajte se, da bo viseča mreža v uporabi nameščena tako, da bo njen spodnji konec oddaljen maksimalno 40 cm od tal. Preden začnete uporabljati visečo mrežo se prepričajte, da je na stojalu varno nameščena. Pomembno je, da ne presežete maksimalne nosilnosti vašega stojala. Prekomerna obremenitev stojala lahko stojalu povzroči poškodbe.

Redno preverjajte morebitne znake obrabe in se prepričajte, da so vsi vijaki čvrsto zategnjeni. Prav tako se pred vsako uporabo prepričajte, da nosilnost ne bo presežena. V kolikor na stojalu ali njegovih posameznih sestavnih delih opazite poškodbe, stojala ne smete več uporabljati.

Kakršnokoli guganje kot na gugalnici ali gimnastične vaje je prepovedano, ker lahko povzroči, da se stojalo prevrže. Prav tako bi se stojalo lahko trajno poškodovalo. Nežno pozibavanje je seveda neškodljivo.

V kolikor je stojalo poškodovano in ga še vedno uporabljate, varnosti ne moremo več zagotavljati. Obstaja nevarnost, da se stojalo prevrne. Stojalo in njegovi posamezni deli se poškodujejo in zlomijo. La Siesta ne prevzema nobenih garancijskih zahtevkov v primeru, da se ta navodila ne upoštevajo.

Nikoli ne puščajte otrok, da bi stojalo uporabljali brez nadzora. Stojala za viseče mreže ali viseče stole lahko sestavijo samo odrasli.

Vzdrževanje stojal za viseče mreže

Pritrditvene elemente je potrebno redno preverjati, da niso poškodovani in uničeni in da je stojalo stabilno. Stojalo za visečo mrežo je vodoodporno, vendar lahko kljub temu neugodne vremenske razmere nanj vplivajo negativno. Izven sezone hranite stojalo na zaščitenem in suhem prostoru. Priporočamo, da se leseno stojalo po sezoni zaščiti z naravnimi premazi za les.

Navodila za sestavljanje lesenega stojala za visečo mrežo

 

Kako sestaviti lesena stojala za viseče mreže?

 

Kako sestaviti kovinska stojala za viseče mreže?

Navodila za sestavljanje lesenega stojala za viseči stol