Certifikat za les

Približno 98 % lesa, ki ga uporablja La Siesta ima certifikat, ki je najpomembnejša mednarodna organizacija za zaščito gozdov.

To pomeni, da se les pridobiva v skladu s strogimi pravili varovanja narave. Les je zaščiten z naravnimi premazi, kar zagotavlja zaščito pred soncem in vetrom in s tem dolgo življenjsko dobo.

Trajnostno gospodarjenje z gozdovi

Oznaka ustreza 10-im pomembnim načelom in 56-im kazalcem, ki predstavljajo osnovo za standard v okviru gospodarjenja z gozdovi. Samo gozdovi, kjer se gospodari pod temi

Pri LA SIESTA so pričeli z uporabo certificiranega lesa v letu 2008. Od takrat se je delež tako certificiranega lesa za uporabo pri izdelkih La Siesta hitro povečeval. Sedaj je takšen ves les pri visečih mrežah s palicami in visečih stolih. Tako La Siesta zagotavlja naravi prijazno izkoriščanje naravnih virov, kar podprejo tudi kupci s svojim nakupom.

Koda za sledenje

Na lesu visečih mrež s palico in visečih stolov najdete nalepko s kodo. Koda vam omogoča dostop do informacij v zvezi z lesom (vrsta lesa, tip certifikata). Podatke najdete tudi na tej povezavi.

Vaš prispevek naravi

Naravi prijazno gospodarjenje z gozdovi je nujno za ohranitev ravnovesja in zaščite gozdov, kar seveda vpliva tudi na naše prihodnje generacije. Z nakupom izdelka, ki vsebuje les z oznako, tudi vi prispevate k ohranitvi narave.