Zgodovina visečih mrež

Viseče mreže izražajo način sproščanja v Latinski Ameriki, kar ste zagotovo že spoznali, če ste potovali po Karibih, Braziliji ali Mehiki. Tam si življenja brez visečih mrež sploh ne predstavljajo.

Manj znano pa je, da je Krištof Kolumb z odkritjem Amerike odkril tudi viseče mreže. Ko se je iz popotovanja vrnil v Evropo, je tukaj predstavil tudi viseče mreže. Te so takoj postale nepogrešljive za mornarje. Danes predstavljajo udobje in jih obožujejo vse generacije, otroci, pari, družine, popotniki… Pomembno je, da se v njih sprostimo, hkrati pa so izredno praktične, predvsem za potovanja. So enostavne za namestitev in zložene zasedejo zelo malo prostora.

Izvor visečih mrež

V Bogoti je razstavljena miniaturna viseča mreža iz zlata in sicer zato, ker sega izvor visečih mrež na področje srednje in južne Amerike. Pomembnost viseče mreže je bila hitro zaznana in poimenovali so jo zibelka bogov. Prva viseča mreža se je imenovala  “hamaca”, po lesu iz katerega je bila izdelana.

Kolumbus je leta 1492 na viseče mreže naletel na Bahamih in izjavil, da ljudje spijo v mrežah med drevesi. Pripeljal jih je v Evropo, mnogi mornarji so jih takoj začeli uporabljati. Namesto da bi spali na mokrih, umazanih tleh, so se lahko spočili v mrežah, zibanje na valovih in v mreži jih je seveda hitro uspavalo.

Deli z drugimi