Viseče mreže s palico

Viseče mreže s palico so se razvile iz klasičnih visečih mrež.

Izvor visečih mrež s palico

Viseče mreže so bile odkrite hkrati z odkritjem Amerike. Od takrat dalje, mornarji niso več spali na mokrih in umazanih tleh, temveč so uporabljali viseče mreže. Zaradi pomanjkanja prostora v njih niso ležali diagonalno, temveč po dolgem. To je pomenilo, da je bilo telo objeto z blagom viseče mreže in niso imeli razgleda okoli sebe. Za rešitev tega problema so uporabili palico. Tako so nastale viseče mreže s palico.

Uporaba danes

druzinska-viseca-mreza-s-palico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za vse ljubitelje sonca so viseče mreže s palico izredno primerne, saj blago mreže ne povzroča sence. Zato so viseče mreže s palico še zlasti primerne za uporabo zunaj, na terasah ali balkonih.

Obratno pa velja, da je za vse, ki se želijo malce skriti pred soncem, bolj primerna klasična viseča mreža.

Viseče mreže s palico se zibljejo bolj intenzivno kot klasične viseče mreže. Ta učinek je dosežen zaradi palic, ki omogočajo drugačno razporeditev teže telesa po mreži.

Viseče mreže s palico zgledajo lepše in že same po sebi asociirajo na brezskrbnost, dopust, počitnice…Ste vedeli?


Preja

Preja

Pri razvoju posameznega modela viseče mreže je Izredno pomemben izbor primerne preje. Vsekakor mora biti preja zaščitena pred trganjem, saj se samo tako lahko zagotavlja maksimalno nosilnost. Po drugi strani mora biti tudi mehka in zračna.


Družinske viseče mreže

Družinske viseče mreže

Ko se odločate za nakup viseče mreže, je izbira primerne velikosti zelo pomembna. Ne glede na velikost vam vsaka mreža zagotavlja udobje, potrebno pa je vedeti, koliko oseb hkrati bo uporabljalo visečo mrežo. Družinske viseče mreže Viseče mreže, ki so širše od 180 cm so tako imenovane družinske viseče mreže. Ne glede na to, ali [...]


Certifikat FSC za les

Certifikat FSC za les

Približno 98 % lesa, ki ga uporablja La Siesta ima certifikat s strani Forest Stewardship Council® (FSC), ki je najpomembnejša mednarodna organizacija za zaščito gozdov. To pomeni, da se les pridobiva v skladu s strogimi pravili varovanja narave. Les je zaščiten z naravnimi premazi, kar zagotavlja zaščito pred soncem in vetrom in s tem dolgo življenjsko [...]


Več ...