Namestitev visečih mrež

Za popolni užitek v viseči mreži je seveda pomembna izbira prijetnega mesta za namestitev. Prostor naj bo dovolj velik. Upoštevati je potrebno, da se bo mreža zibala, torej mora biti mesto dovolj široko. Bolj ko se boste zibali,  bolj vam bo udobno.

Namestitev visečih mrež med dvema drevesoma

Najbolj klasičen način namestitve visečih mrež je namestitev med dvema drevesoma. Razdalja med drevesi je odvisna od velikosti viseče mreže, v vsakem primeru naj bo vsaj 3 m. Drevesa morata biti dovolj močni, da nosita težo vašega telesa oz. Težo vseh oseb, ki bodo mrežo uporabljali. Za namestitev potrebujete dve vrvi, z vsako od teh naredite zanko okrog drevesa in jo povežete z visečo mrežo. V primeru, da sta drevesa bolj narazen, morajo biti vrvi nameščene malce višje. S tem zagotovite, da bo zibanje mreže bolj optimalno.

Namestitev viseče mreže med dvema stenama

Za namestitev viseče mreže med dvema stenama morajo biti stene močne. Najprej morate v steno vstaviti vijak, nanj se pritrdi vrv in na vrv viseča mreža. Za starejše stene, ki niso tako zelo močne, se dobijo posebne kljuke, ki razporedijo težo preko večih točk, to pa razbremeni steno.

Namestitev visečega stola na strop

Namestitev visečega stola je še zlasti primerna za večje prostore z visokimi stropovi. Prav tako so za namestitev primerni tramovi.  Viseči stol lahko namestite v notranjih ali zunanjih prostorih.

Potreben prostor

montaza

Pri izbiri  mesta za namestitev je potrebno preveriti ali je le-to dovolj prostorno za velikost vaše viseče mreže oz. Visečega stola.

Preprosto pravilo glede višine in širine viseče mreže je, da je višina približno polovica dolžine. Z vsakim dodatnim metrom dolžine, namestite mrežo 50 cm višje.

 

V kolikor je vaša viseča mreža prekratka za prostor, ki ga imate na razpolago, jo na vsaki strani podaljšajte z vrvjo.

Povešenost

Ko najdete primerno mesto za namestitev viseče mreže, je potrebno upoštevati tudi to, da je mreža ustrezno povešena. Idealno je takrat, kadar, brez da bi kdo ležal v njej, izgleda kot banana.

V kolikor je vaša viseča mreža prekratka za prostor, ki ga imate na razpolago, jo na vsaki strani podaljšajte z vrvjo, tako, da bo v pozicije neuporabe izgledala kot banana.

 

Deli z drugimi