Certifikat FSC za les

Približno 98 % lesa, ki ga uporablja La Siesta ima certifikat s strani Forest Stewardship Council® (FSC), ki je najpomembnejša mednarodna organizacija za zaščito gozdov.

To pomeni, da se les pridobiva v skladu s strogimi pravili varovanja narave. Les je zaščiten z naravnimi premazi, kar zagotavlja zaščito pred soncem in vetrom in s tem dolgo življenjsko dobo.

Trajnostno gospodarjenje z gozdovi

Oznaka FSC ustreza 10-im pomembnim načelom in 56-im kazalcem, ki predstavljajo osnovo za FSC standard v okviru gospodarjenja z gozdovi. Samo gozdovi, kjer se gospodari pod temi

LA SIESTA in FSC

Pri LA SIESTA so pričeli z uporabo FSC-certificiranega lesa v letu 2008. Od takrat se je delež tako certificiranega lesa za uporabo pri izdelkih La Siesta hitro povečeval. Sedaj je takšen ves les pri visečih mrežah s palicami in visečih stolih. Tako La Siesta zagotavlja naravi prijazno izkoriščanje naravnih virov, kar podprejo tudi kupci s svojim nakupom.

Certifikat FSC za lesKoda za sledenje

Na lesu visečih mrež s palico in visečih stolov najdete FSC nalepko s kodo. Koda vam omogoča dostop do informacij v zvezi z lesom (vrsta lesa, tip certifikata). Podatke najdete tudi na tej povezavi.

Vaš prispevek naravi

Naravi prijazno gospodarjenje z gozdovi je nujno za ohranitev ravnovesja in zaščite gozdov, kar seveda vpliva tudi na naše prihodnje generacije. Z nakupom izdelka, ki vsebuje les z oznako FSC, tudi vi prispevate k ohranitvi narave.Ste vedeli?


Varnost

Varnost

Viseče mreže morajo biti udobne in hkrati varne. La Siesta zagotavlja maksimalno možno varnost visečih mrež in visečih stolov. Predvidijo se vse možne nevarnosti, ugotovitve se upoštevajo ob izdelavi. Uporaba je varna za vse generacije: za dojenčke, otroke,, starše, babice in dedije, skratka za vso družino. Uporabljamo je doma, na vrtu ali igrišču in na dopustu [...]


Preja

Preja

Pri razvoju posameznega modela viseče mreže je Izredno pomemben izbor primerne preje. Vsekakor mora biti preja zaščitena pred trganjem, saj se samo tako lahko zagotavlja maksimalno nosilnost. Po drugi strani mora biti tudi mehka in zračna.


Vzdrževanje visečih mrež

Vzdrževanje visečih mrež

Redno je potrebno preverjati vrvi, da ne bi bile obrabljene ali natrgane. Če se to zgodi, jo je potrebno zamenjati. Mrežo lahko perete v pralnem stroju pri temperaturi 30º C z nežnim detergentom in jo posušite na zraku (ne v sušilnem stroju) ali jo nesete v čistilnico. Mreže ne puščajte na dežju, vedno jo hranite [...]


Več ...